Cxense Display

Suomalainen journalismi saa merkittävän uuden toimijan parinkymmenen sanoma- ja kaupunkilehden perustamasta teematoimituksesta.Uusi teematoimitus tuottaa sisältöjä sekä verkkoon että painettuihin sanoma- ja kaupunkilehtiin. Aihepiireinä ovat hyvinvointi, kuluttaja- ja talousasiat, matkailu, ruoka ja tiede.

Teemasuomalainen tuottaa sisältöjä muun muassa Etelä-Suomen Sanomiin, Helsingin Uutisiin, Karjalaiseen, Keskisuomalaiseen, Länsi-Savoon, Länsiväylään, Savon Sanomiin ja Vantaan Sanomiin. Teemasuomalaisen sisältöjä julkaisevat lehdet tavoittavat yhteensä 1,9 miljoonaa lukijaa. Toimituksen sisältöjä julkaisevilla lehdillä on jo aiemmin ollut keskinäiseen juttuvaihtoon perustuvaa yhteistyötä.

Teemasuomalainen on osa Mediatalo Keskisuomalaisen tytäryhtiötä Väli-Suomen Media Oy:tä. Sanomalehti Karjalainen on yhtiön vähemmistöomistaja.

Teemasuomalainen tekee sisältöjä yhteistyössä Kaakon Viestinnän lehtien, kuten Etelä-Saimaan, Itä-Savon ja Länsi-Savon kanssa. Yhteisen teematoimituksen perustaminen ei vaikuta yhtiöiden omistuksiin.

Väli-Suomen Media Oy:ssä on jo aiemmin toiminut valtakunnallinen uutistoimitus Uutissuomalainen ja sunnuntaitoimitus Sunnuntaisuomalainen. Uutissuomalainen perustettiin vuonna 2017 ja Sunnuntaisuomalainen 1998.

Teemasuomalaisen tuottamissa teemoissa varmistetaan ilmoituksille huomioarvo kohdennetussa mediaympäristössä alueidensa suurimmissa tilattavissa sanomalehdissä ja luetuimmissa kaupunkilehdissä. Teemojen vahvuutena on tavoittaa tehokkaasti aihepiiristä kiinnostuneet lukijat. Yhteinen teematoimitus vahvistaa Mediatalo Keskisuomalaisen jo aiemmin vahvaa valtakunnallista mainoskanavaa, jossa voi tavoittaa valtakunnallisesti tai kohdentaa mainontaa paikallisesti.