Natiivimainonnalla vaikuttavuutta ja lisäarvoa kesän markkinointiin 

Natiivimainonta on ainutlaatuinen mainosmuoto, joka hyödyntää laadukkaita, kohderyhmälleen räätälöityjä sisältöjä, jotka puhuttelevat, lisäävät kiinnostusta ostettavaa tuotetta kohtaan ja kuljettavat asiakasta ostopolulla eteenpäin.

Kun sisällöt kohdennetaan oikeaan ostopolun vaiheeseen oikea-aikaisesti, tulee mainonnasta aidosti toimivaa. Natiivimainonnalla vahvistat asemaasi kohderyhmäsi keskuudessa.

Parhaimmillaan sisällöt muokkaavat mielikuvia, luovat tunnesiteen ja kumoavat oston esteitä, joiden lopputuloksena asiakas päätyy ostamaan juuri sinulta. Meks Kaakon sisältömarkkinoinnin asiantuntija Katja Himanen on työssään huomannut, millainen voima hyvällä tarinalla on.

– Kiinnostavalla ja kohdeyleisöä puhuttelevalla tarinalla saadaan aikaiseksi toimintaa ja sitoutumista brändiin tunnetasolla saakka.

Mikään ei ole niin tehokasta kuin tunteisiin vaikuttaminen. Se kertoo yritykselle onnistuneesta markkinoinnista, joka on usein seurausta pitkäjänteisestä tekemisestä.

Natiivimainonta osana kesämarkkinointia

Kesän potentiaali on valtava, mutta samalla kilpailu kuluttajien huomiosta kovenee. Natiivimainonnalla erotut mainosten massasta ja tarjoat asiakkaillesi ajankohtaisia sekä merkityksellisiä sisältöjä.

Kesäsuomalaiset janoavat kesätekemiseen ja -tuotteisiin liittyvää luettavaa, joten aiheita ja ammennettavaa löytyy paljon. Esimerkiksi inspiroivalla tarinalla puhuttelet ja saat aikaan toimintaa. Natiivimainonnalla tuot viestisi osaksi luotettavien medioidemme uutisvirtaa, joiden lukijat etsivät kesään liittyvää luettavaa.

Kesällä ihmiset ovat kiinnostuneita esimerkiksi matkailuvinkeistä, kesätekemisestä ja tapahtumista. Ei kuitenkaan riitä, että niistä kerrotaan – se tulee tehdä mielenkiintoisesti. Siihen natiivimainonta on paras keino.

Asiantuntijamme tukenasi

Meillä jokainen natiivimainonnan kampanja toteutetaan usean ammattilaisen yhteistyöllä selkeällä ja sujuvalla sisältömarkkinoinnin tuotantoprosessilla. Asiantuntijamme auttavat sinua onnistumaan.

Meks Kaakon mediamyyjä Antti Taipale kertoo, että aluksi hän kartoittaa asiakkaan kanssa tarpeet, kohderyhmät sekä markkinointiin käytettävissä olevan budjetin. Keskustelemalla selviää myös se, onko tavoitteena pikavaikutuksia tuova taktinen mainonta vai brändiä vahvistava viestintä.

– Painetussa lehdessä ja lehden verkkosivuilla julkaistu natiiviartikkeli on yritykselle tehokas tapa saada oma äänensä kuuluviin juuri sellaisena kuin haluaa. Jos se vielä toteutetaan ajattomana tarinana, siitä on hyötyä asiakkaalle monessa muussakin tarkoituksessa.

Mediakonserni Keskisuomalaisen kaupallinen tuottaja Eira Isomäki nauttii työstään, jossa hän ulkopuolisin silmin pystyy oivalluttamaan yritystä.

– En tyydy pelkkään pintakerrontaan, vaan haluan tarjota jotain enemmän, kuten luoda lukijoille tunnesidettä yritykseen. Usein löytyykin paljon sellaista, mikä koskettaa ja luo positiivisia muistijälkiä, hän pohtii. Yritykselle sopivalla tavalla toteutettuna kiinnostava lisäkoukku saattaa löytyä esimerkiksi vastuullisuudesta.

Natiivimainonta sopii kaiken kokoisille yrityksille

Natiivimainonnan hyödyt ovat moninaiset ja se palvelee kaiken kokoisia yrityksiä niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti. Tässä muutamia asiakkaidemme kokemuksia. Lisää löydät natiivimainonnan asiakastarinoistamme!

Natiiviartikkelin monikanavainen näkyvyys ja helppo hyödyntäminen Servica Oy:n omissa kanavissa olivat ratkaisu asiakkaan tarpeisiin.

–  Meillä oli tarve saada alueella laajasti näkyvä artikkeli, jota on mahdollista hyödyntää pidemmällä aikavälillä ja eri kanavissa, kuten Servican eri kohderyhmille lähetetyissä uutiskirjeissä.

Viestintäpäällikkö Päivi Winter, Servica Oy

Natiiviartikkelin onnistumista on helppo seurata datan avulla

Kuten muissakin digimainonnan muodoissa natiiviartikkelin raportista näkee, miten pitkään lukijat ovat mainoksen äärellä viihtyneet, mitä linkkejä siitä napsauttaneet sekä sen, onko mainokseen mahdollisesti myös palattu sen lukemisen jälkeen.

– Saimme mainoksestamme hyvää palautetta. Artikkeli huomattiin ja sitä oli luettu. Tavoitteeseen päästiin, sillä mainoksen kautta saimme uusia asiakkaita.

Toimitusjohtaja Aki Koivuniemi, Aitoleipä

 

Natiivimainonnasta ratkaisu brändin vahvistamiseen

– Artikkeli tavoitti hyvin kohderyhmänsä. Sen myötä tuli useampikin tarjouspyyntö samanlaisesta ratkaisusta kuin artikkelissa esiteltiin. Yleisellä tasolla voimme sanoa, että myynti on ollut kasvussa.

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Annika Aalto, Kotkan Energia

 

Apteekki lanseerattiin onnistuneesti natiivimainonnalla 

– Sisältömarkkinointi oli meille uusi mainosmuoto. Innostuimme Meks Etelän mediamyyjän ehdotuksesta informatiivisesta ja aidosti asiakkaitamme hyödyttävästä mainoksesta, jossa pääsimme kertomaan palveluistamme ja uudistuksistamme kattavasti. Natiivimainonta todella toimi ja oli yllättävän helppo toteuttaa.

Apteekkari Teemu Kivijärvi, Järvenpään Lähiapteekki

 

Kiinnostuitko? Me autamme!

Saat helposti kaikki natiivimainonnan ja sisältömarkkinoinnin palvelut yhden kontaktin kautta niin valtakunnallisesti kuin alueellisesti.

Markkinoinnin asiantuntijat palveluksessasi

Soita tai jätä yhteydenottopyyntö!

Suurasiakkaille ja valtakunnalliseen tarpeeseen

Paikalliseen tarpeeseen, valitse asiantuntija läheltäsi