Viikossa lähes 2 miljoonaa lukijaa

Mediatalo Keskisuomalainen tavoittaa viikossa lähes 2 miljoonaa lukijaa

Kansallisen Mediatutkimuksen (KMT) mukaan Mediatalo Keskisuomalaisen kokonaistavoittavuus on 1 819 000 lukijaa ja viikkokokonaistavoittavuus 1 971 000 lukijaa.

Paperilehdillä tavoitetaan yhteensä 1 340 000 lukijaa ja verkkolehdillä on yhteensä 865 000 lukijaa nettona. Huomioitavaa, että verkon luvut eivät ole vertailukelpoisia aikaisempiin tutkimuskokonaisuuksiin Comscore FIAM verkkomittaukseen siirtymisen vuoksi. Siirtyminen toiseen verkkomittaukseen ei tuonut suuria muutoksia verkkolukemiseen eikä  kokonaistavoittavuuslukuihin.

Mediatalo Keskisuomalainen, kokonaistavoittavuus (printti+verkko) 5 suurinta

Helsingin Uutiset 350 000
Savon Sanomat 235 000
Keskisuomalainen 221 000
Etelä-Suomen Sanomat 217 000
Tamperelainen 154 000

KMT AL +total 2018

Mediatalo Keskisuomalainen -konsernin tilattavien lehtien lukijamäärä oli 411 000. Kaupunkilehdillä lukijoita oli 929 000. Paperilehden lukijamäärää kasvattivat Seinäjoen Sanomat 2000 lukijalla ja Vantaan Sanomat, Nurmijärven Uutiset, Vihdin Uutiset, Mäntsälän Uutiset  ja Uusi Lahti 1000 lukijalla  Merkittävin kasvu oli Moottori -lehdessä, 14 000 uutta lukijaa.

Median käyttäjäryhmät

Perinteisen median eli paperilehden käyttäjiä on suomalaisista viidennes. Vastaajista 43 % käyttää perinteisen median rinnalla myös verkkomedioita. Pelkästään verkkomedian  käyttäjiä oli koko väestössä 30 %. Verkkomedian  käyttö korostuu alle 20-vuotiaiden keskuudessa.

Suomalaisista 90 % lukee sanomalehtiä viikoittain eri lukuvälineillä. Lukemisvälineenä suosituin on painettu sanomalehti.  Painettuna sanomalehteä lukee viikoittain 75 % ja digitaalisena 65 % vastaajista. Digitaalisen lukemisen tavoista digitaalinen näköislehden kasvu jatkuu. Matkapuhelimen suosio lukuvälineenä on kasvanut edelleen. Lukemisvälineet ovat monipuolistuneet, mutta aikakauslehtien, sanomalehtien ja kaupunkilehtien sisältö kiinnostaa lähes kaikkia suomalaisia.

Kolme neljästä vastaajasta käyttää nettiä tiedon hankintaan eri tuotteista ja palveluista, lähes yhtä suosittua on uutisten seuraaminen. Poikkeuksena alle 20 -vuotiaat, joilla sosiaalisen median, videoiden ja musiikin seuraaminen on selvästi suositumpaa.

Mainontaan suhtaudutaan positiivisesti

Painetussa mediassa mainontaan suhtaudutaan edelleen hyvin positiivisesti. Painetussa sanomalehdessä olevaan mainontaan suhtautui positiivisesti 77 %, ilmaisjakelu ja noutopistelehdissä 74 % ja painetussa aikakauslehdessä olevaan mainontaan 65 % vastaajista. Mitä nuorempi vastaaja on sitä positiivisempi on myös suhtautuminen mainontaan digitaalisissa välineissä.

Tee kanssamme toimivaa mainontaa. Medioillamme tavoitat valtakunnallisesti tai kohdennat paikallisesti. Mainoksesi näkyy uskottavassa ja luotettavassa, paikallisesti vahvassa uutismediassa.

Rakennetaan kasvupolkusi yhdessä. Kysy tarjous

Lähde: KMT AL +total 2018

  • Kansallinen Mediatutkimus (KMT) on printtimedia-alan yhdessä tilaama tutkimuskokonaisuus. Tutkimuksen päätilaaja on MediaAuditFinland Oy ja toteuttaja Kantar TNS Oy. KMT 2018 -tutkimuksen näytemäärä on 26 024 vastaajaa.  KMT seuraa jatkuvasti vuonna 2011 aloitettua trendiä suomalaisten lukemistavoista ja -välineistä.
  • Muutoksena aiempaan, raportoidaan KMT-lehtien lukijatiedot vain kerran vuodessa, helmikuussa. Uuden verkkolukijoiden mittausjärjestelmän vuoksi, KMT 2018 kokonaistavoittavuus- ja digilukemisen luvut eivät ole vertailukelpoisia aikaisempiin tutkimuksiin.