HSL:n matkustajat tavoitetaan tehokkaasti uusilla bussinäytöillä

Mediatalo Keskisuomalaiseen kuuluvan Neonmedia Oy:n ja HSL:n kumppanuudella ykköstuote digitaaliseen ulkomainontaan pääkaupunkiseudulla. Uusien informaatio- ja mainosnäyttöjen asennus alkaa loppuvuodesta.

Mediatalo Keskisuomalaiseen kuuluva Neonmedia Oy toimittaa Helsingin seudun busseihin ja lautoille uudet näyttötaulut. Maaliskuussa 2021 näyttöjä on kaikkiaan 122 runkolinjojen bussissa. Suomenlinnan kolme lauttaa saavat näytöt näiden jälkeen. Uusilla näytöillä matkustaja näkee reaaliaikaista etenemisinformaatiota ja HSL:n muuta viestintää. Isot näytöt mahdollistavat viestinnän myös kaksikielisesti. Informaationäyttö on bussin etuosassa ja bussin etu- sekä takaosaan tulee myös mainosnäytöt.


Tekoäly ja paikkatieto lisäävät mainonnan kohdennettavuutta

–Paikallisliikenteen palveluiden ja asiakaskokemuksen kehittämistä pidetään kaikkialla maailmassa todella tärkeänä.

-Julkinen keskustelu ilmastonmuutoksesta ohjaa meitä käyttämään julkista liikennettä ja vähentämään yhdessä hiilidioksidipäästöjä. Erityisesti kehitystyö on merkittävää pääkaupunkiseudulla, jossa julkisen liikenteen yhteydet ovat hyvät, sanoo Neonmedia Oy:n toimitusjohtaja Jari Lähdemäki.

Myös HSL:n matkustajainfotiimin vetäjä Joona Packalén sanoo, että matkustajakokemuksen kehittämiseksi HSL tekee pitkäjänteistä kehitystyötä. –Bussimatkustajalle halutaan tarjota parempaa tietoa matkan etenemisestä. Kun kohderyhmiä on erilaisia, tarjoamme myös muuta tietoa säätiedosta uutisiin.

Mainosnäytöillä näytetään HSL:n omia tiedotteita, mainontaa ja reittien mukaan Helsingin Uutisten, Länsiväylän ja Vantaan Sanomien paikallisuutisia. Uudistus koskettaa isoa matkustajamäärää, sillä HSL:n linja-autoissa tehtiin viime vuonna 175 miljoonaa matkaa. Myös Suomenlinnan ja Kauppatorin kolmelle lautalle tulee sisänäytöt. Näytöillä tavoitetaan vuosittain 2,2 miljoonaa matkustajaa ja heistä suuri osa on turisteja.

Kaikkiaan Mediatalo Keskisuomalaisella on Suomessa jo 926 Neonmedian asentamaa digitaalista bussinäyttöä. Bussinäyttöjä on myös kaupunkien välisessä kaukoliikenteessä.

–Bussiliikenteessä voidaan hyödyntää myös tekoälyä ja paikkatietoa. Jos esimerkiksi bussi lähestyy tiettyä asuinaluetta, tulevat alueen myytävät kohteet näytölle tai vaikka paikallisen lähikaupan tarjoukset, Lähdemäki kertoo.

Ykköstuote digitaaliseen ulkomainontaan pääkaupunkiseudulla

Neonmedia vastaa HSL:n näyttöjen asennustöistä, huolloista, ylläpidosta ja infrasta. Mediatilaa bussien näytöille tarjoavat Mediatalo Keskisuomalaisen paikalliset myyntiorganisaatiot sekä Mediatalo Keskisuomalaisen valtakunnallinen suurasiakasmyynti Meks.

–Saamme tästä ykköstuotteen digitaalisen ulkomainonnan asiakaskampanjoihin. Digitaalisen ulkomainonnan palveluiden avulla tavoitamme pääkaupunkiseudulla niin joukkoliikenteen käyttäjät ja kuin yksityisautoilijatkin, sanoo Etelä-Suomen Median paikallisjohtaja Karri Kannala.

 

Kumppanuus vahvistaa molempien palvelukokonaisuutta ja asiakasmielikuvaa

–Neonmedian toimittamat ja ylläpitämät digitaaliset bussinäytöt ovat osa konsernin monipuolistuvaa tuoteportfoliota. Keskisuomalainen-konserni on viime vuosina kasvanut voimakkaasti. Kasvun avulla olemme kyenneet rakentamaan Suomessa aivan ainutlaatuisen kattavan tuotevalikoiman media-asiakkaillemme. Tästä hyvänä esimerkkinä toimivat älykkäät bussinäytöt. HSL:n ja mediakonserni Keskisuomalaisen kumppanuus pääkaupunkiseudulla vahvistaa molempien osapuolten jo kattavaa palvelukokonaisuutta sekä entisestään vahvistaa molempien asiakasmielikuvaa, sanoo Neonmedia Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Mediatalo Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

DOOH-kokonaisuuteen kuuluu bussimainonnan lisäksi myös 1320 digitaalista liikenneasemamediaa huoltoasemilla ja 70 digitaalista Big One -ulkonäyttötaulua ympäri Suomea.