Pieksämäen Lehden ja Paikallislehti Sisä-Savon ilmestymispäivät muuttuvat 1.10.2023

Pieksämäen Lehti ilmestyy lokakuun alusta alkaen kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja torstaisin

 

Paikallislehti Sisä-Savo alkaa ilmestyä lokakuun alusta kerran viikossa ilmestymispäivän ollessa torstai.

– Paikallislehti Sisä-Savo ja Pieksämäen Lehti ovat olleet Mediatalo Keskisuomalaisen paikallislehdistä ainoita, joilla on useita ilmestymispäiviä. Monet muut konsernin paikallislehdet ovat jo pitkään olleet yksipäiväisiä ja Pieksämäen Lehti säilyy edelleen kaksipäiväisenä, päätoimittaja Kari-Pekka Issakainen kommentoi muutosta.

Muutokset lehdissä johtuvat taloudellisista syistä. Jakelu- ja painokustannukset ovat kallistuneet ja ovat edelleen noususuunnassa. Näiden vaikutuksia talouteen ei ole pystytty kompensoimaan. Ratkaisulla pyritään varmistamaan lehtien hyvä sisältö ja toimitusten resursseja journalismin tekemiseen sekä lähitulevaisuudessa että pitemmälläkin tähtäimellä.

Lehtiä kehitetään siihen suuntaan, johon tilaajien ja lukijoiden toiveet ja tarpeet kohdistuvat

Sisältöä painotetaan entistä enemmän digitaalisiin julkaisukanaviin ja verkkosisältö on entistä nopeammin tilaajien saavutettavissa. Jo tähän mennessä sisällöstä suuri osa on verkossa ennen paperilehden ilmestymistä. Kaikki uutiset julkaistaan verkossa nopealla aikataululla. Painetun lehden ilmestymispäivien vähentyessä verkkosisällön tuotantoa vastaavasti vahvistetaan entisestään sekä Sisä-Savossa että Pieksämäellä.

– Oma lehti on luettavissa myös näköislehtenä ja jokaisella tilaajalla on myös digioikeudet, jotka kannattaa ottaa käyttöön ja näin hyödyntää tilauksen antamat mahdollisuudet, päätoimittaja Issakainen muistuttaa.

Mediamyynnin näkökulmasta monikanavaisuus on tätä päivää

– Pieksämäen Lehden ja Sisä-Savon Lehden ilmestymispäivän väheneminen yhdellä päivällä on harmillista, mutta ei yllättävää. Mediamyynnin suunta on viime vuosina kasvanut vauhdilla monikanavaisuuteen ja mainostajien markkinointiratkaisuissa on lähes aina mukana monta eri mediakanavaa, toteaa mediamyynnin myyntijohtaja Tiina Manninen Meks Savosta.

– Digitaalisten verkkolehtien kautta printin rinnalla tarjoamme jatkossakin toimivan ja luotettavan kanavan paikalliseen mainontaan. Tämän lisäksi meillä on tarjolla molemmilla paikkakunnilla ulkomainontaa ja radiomainontaa Savon Aaltojen kautta.