”Se rohkeampi” todella pitää paikkansa

Kuopion Kaupunkilehti on palkittu koko Suomen vuoden parhaana kaupunkilehtenä. Tuomariston mukaan Kuopion Kaupunkilehti on runsas ja omaleimainen lehti, joka nostaa tuoreella otteella esiin esimerkiksi päättäjiä ja päätöksentekoon liittyviä ilmiöitä. Tuomariston mukaan lehden slogan, ”Se rohkeampi” todella pitää paikkaansa ja lehti on onnistuneesti brändätty paikalliseksi.

-Uskomaton fiilis! Tämä on mahtava kunnianosoitus koko tiimillemme ja palkinto kuuluu sataprosenttisesti upealle tekijäjoukollemme. Erityiskiitos toimituksen Inka Matilaiselle, Laura Töyräkselle ja Ismo Vornaselle, joilla on rohkeutta, intohimoa, heittäytymiskykyä ja ammattitaitoa tehdä laatusisältöä. Ja tietysti iso kiitos mahtavalle myyntitiimillemme, joka omalla työllään mahdollistaa lehtien tekemisen. Kaupunkilehtiä tehdään tiiviillä työtahdilla, mutta silti työporukkamme tekee aina töitä hyvällä savolaisella huumorilla, pilke silmäkulmassa. Tässä joukossa on ilo työskennellä, Kuopion Kaupunkilehden ja Viikkosavon päätoimittaja Aija Pirinen sanoo.

Kuopion Kaupunkilehti on myös eniten printtilehden lukijamäärää kasvattanut kaupunkilehti.

Päätoimittaja Aija Pirinen valitsi myös parhaan kaupunkilehtijutun. Voittajaksi nousi Lounais-Lappi lehden toimittaja Tiina Nousiaisen juttu 12-vuotiaan torniolaispojan kiusaamiskokemuksesta.

 Kaupunkilehtien kuvakilpailussa Mediatalo Keskisuomalainen veti kolmoisvoiton. Valokuvaaja Johanna Erjonsalon kuva jutussa Olen miettinyt kuolemaa koko ajan Samuli Putrosta voitti, valokuvaaja Päivi Tuovisen  Vesi ja hyvä porukka vetävät treenaamaan Länsiväylässä tuli kakkoseksi ja toimittaja Riina Sydänmaanlakka kuvitti itse juttunsa Kauppakatua ravattiin jo silloin edestakaisin Suur-Jyväskylä Lehdessä. Tämä pokkasi kolmannen sijan.

Paikallislehtien kolmoseksi nousi päätoimittaja Sami Rahkosen vetämä Sisä-Suomen Lehti. Lehteä pidettiin hyväntuulisena, sympaattisena, selkeänä ja linjakkaana.

Etusivun kuva on sympaattinen, jutuissa on mukavaa tarinallisuutta, ja lehti myös loppuu hyvää fiilistä välittävään kolumniin. Plussaa lehti sai juniorijalkapalloa käsittelevästä jutusta, jonka toiminnallinen valokuva vangitsee lukijan katseen ja nostaa tytöt estradille.

–Palkinnon ansiosta asiakaspalvelun seinälle saadaan neljän vuoden tauon jälkeen uusi taulu, päätoimittaja Rahkonen sanoo.

 Suur-Jyväskylän Lehden päätoimittaja Tapani Markkanen valittiin vuoden päätoimittajaksi. Perusteluissa Markkasta kehutaan alan aktiiviseksi kehittäjäksi ja uranuurtajaksi. Markkanen on työskennelyt lehden päätoimittajana vuodesta 1987. Palkinnon myönsi Suomen kaupunkilehtien päätoimittajat ry.

Paikallislehtien päätoimittajayhdistys (PPY ry.) on valinnut vuoden 2017 Journalistipalkinnon saajaksi Itä-Hämeen päätoimittajan Jari Niemen. Niemi on toteuttanut Itä-Häme-lehteen juttusarjan Heinolan Vierumäen joukkohaudoista. Ensimmäiset jutut Versowood Oy:n tehdasalueella olevasta punaisten joukkohaudasta julkaistiin Itä-Hämeessä jo viime vuonna. Lehti uutisoi yrityksen halusta siirtää hauta ja siihen liittyvä muistomerkki muualle.

Palkinnot julkistettiin Sanomalehtien Liiton Suurilla Lehtipäivillä Oulussa torstaina 2.11.2017.