Mediatalo Keskisuomalainen laajentaa radiotoimintaansa

Mediatalo Keskisuomalainen laajentaa radiotoimintaansa – kolme uutta paikallisradiolupaa vuonna 2020 alkavalle toimikaudelle

Valtioneuvosto on myöntänyt 15.11. Etelä-Suomen Media Oy:lle radiotoimiluvat Helsinkiin ja Pirkanmaalle sekä Keski-Suomen Media Oy:lle Jyväskylään. Lisäksi viestintävirasto on myöntänyt toimiluvat Mediatalo ESA Oy:lle Lahteen, jossa jo toimii Radio Voima. Kaikki yhtiöt kuuluvat Keskisuomalainen-konserniin.

Keskisuomalainen Oyj rupeaa välittömästi rakentamaan radioliiketoiminnasta uutta liiketoimintakokonaisuutta, jossa hyödynnetään konsernin vahvaa sisältöosaamista. Radiotoiminta on tarkoitus aloittaa vuoden 2020 alusta.

”Myönnetyt luvat mahdollistavat kattavan ja uskottavan radioliiketoimintakokonaisuuden rakentamisen” kertoo Mediatalo Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

Helsinkiin myönnetyn luvan taajuus on 102,8 megaherziä ja sen kuuluvuusalue yltää pohjoisessa Järvenpään ja Nurmijärven kohdalle. Lännessä kuuluvuusalue yltää Kirkkonummelle ja Vihdin Nummelaan asti, idässä Helsingin ja Porvoon puoliväliin.

Toimiluparatkaisuissa on painotettu jatkuvuutta ja kykyä pitkäjänteiseen liiketoimintaan. Samalla on haluttu tarjota mahdollisuuksia uusille toimijoille. Radion kuuntelijoille tämä tarkoittaa entistä monipuolisempaa tarjontaa” toteaa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) tiedotteessa.