Mediatalo Keskisuomalainen rakentaa kaupunkilehdille valtakunnallisen myyntikanavan

Suomen suurin kaupunkilehtikustantaja Mediatalo Keskisuomalainen vahvistaa kaupunkilehtien asemaa mediamarkkinassa ja rakentaa kaupunkilehdille valtakunnallisen myyntikanavan

Aiemmin Mediatalo Keskisuomalaisen valtakunnallisesta suurasiakasmyynnistä vastannut MEKS on myynyt mediatilaa Mediatalo Keskisuomalaisen omiin medioihin ja kaupunkilehtikustantajien yhdessä omistama KaupunkiPlus Oy valtaosaan kaikista Suomen kaupunkilehdistä.

–KaupunkiPlus Oy hakeutui syksyllä selvitystilaan koronakriisin romahduttaman mediamyynnin seurauksena sekä kahden merkittävän lehtikustantajan vedettyä lehtensä pois mediapaketista. Yhtiö välittää viimeiset ilmoitukset jäsenkaupunkilehtiin 31.12.2020, minkä jälkeen kaupunkilehdet olisivat ilman uutta ratkaisua jääneet vaille valtakunnallista myyntikanavaa, toteaa KaupunkiPlus Oy:n hallituksen puheenjohtajana toiminut Etelä-Suomen Median paikallisjohtaja Karri Kannala.

 

Uusi myyntikanava on nimeltään MEKS-kumppanilehdet, joka pitää sisällään kaikki Mediatalo Keskisuomalaisen mediatuotteet sekä mukaan liittyvien kumppanilehtien printti- ja digimainonnan

–Olemme MEKS:ssä innoissamme siitä, että pystymme nyt palvelemaan asiakkaita ja mediatoimistoja aiempaa laajemmalla tarjoomalla. Tulemme luomaan saumattoman yhteistyön kumppanilehtien kanssa, jotta ostaminen on kätevää ja yksinkertaista. Nykyiset prosessimme tukevat tätä mallia jo nyt ja MEKS:n väki on kykenevä rakentamaan laajempia kokonaisuuksia asiakkaan tarpeet huomioiden – yhden luukun periaatteella tietysti, MEKS:n myyntijohtaja Maija Syyrakki iloitsee.

Ensivaiheessa MEKS-kumppanilehtipakettiin ovat liittyneet Porin seudulla ilmestyvä Satakunnan Viikko, Salon seudulla ilmestyä Salonjokilaakso, Sastamalan seudulla ilmestyvä Alueviesti, Joensuussa ja sen ympäristössä ilmestyvä Karjalan Heili, SLP-Kustannuksen Koti-Kajaani, Kemi-Tornion Kaupunkilehti, Koti-Lappi ja Enontekiön Sanomat. Mediatalo Keskisuomalainen pyrkii laajentamaan kumppanilehtipakettiaan siten, että se kattaa kaikki Suomen merkittävät kaupungit.

–Laadukkaat kaupunkilehdet ovat Mediatalo Keskisuomalaisen ytimessä olevaa liiketoimintaa. Suomalaisista laatukaupunkilehdistä yhtiöllämme on yli 50 prosentin markkinaosuus, ja haluamme kehittää tuotteitamme systemaattisesti entistä paremmaksi. Rakennamme yhteisen vision omaavien kumppaneidemme kanssa Suomeen ainutlaatuista uutta valtakunnallista myyntikanavaa, joka tavoittaa laajasti erilaisia median kuluttajia. Kaupunkilehti on erinomainen väline tavoittaa myös niitä markkinoinnin kohderyhmiä, jotka jäävät monilta muilta medioilta katveeseen, sanoo Mediatalo Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

MEKS-kumppanilehtipaketin mediamyynti käynnistyy välittömästi ja mediatilaa voi varata 1.1.2021 julkaisuista alkaen.

 

Lisätietoja:

Maija Syyrakki
myyntijohtaja
040 484 1211
maija.syyrakki@media.fi
MEKS
Mediatalo Keskisuomalainen

 

Karri Kannala
paikallisjohtaja
050 351 5291
karri.kannala@media.fi
Etelä-Suomen Media
Mediatalo Keskisuomalainen

 

Vesa-Pekka Kangaskorpi
konsernijohtaja
050 688 33
vesa-pekka.kangaskorpi@media.fi
Mediatalo Keskisuomalainen