Keskisuomalainen Oyj nousi Ilkka-Yhtymän suurimmaksi osakkeenomistajaksi

Keskisuomalainen Oyj on noussut mediatalo Ilkka-Yhtymä Oyj:n suurimmaksi osakkeenomistajaksi ostamalla merkittävän määrän sekä I- että II- osakelajin osakkeita lähes 4,5 miljoonan euron kauppahintaan. Kaupan toteuduttua Keskisuomalainen Oyj:n omistus Ilkka-Yhtymässä kasvaa lähes 12 prosenttiin.

– Meille tuli mahdollisuus ostaa hieman lisää Ilkka-Yhtymän osakkeita ja tartuimme tilaisuuteen. Ilkka-Yhtymä on hieno ja hyvin johdettu yhtiö, Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi kommentoi.

– Uskomme myös, että sijoitus on meille tuottoisa. Yhtiö on taseeltaan vahva ja erinomainen osingonmaksaja. Omistuksemme nousee nyt lähelle 12 prosenttia. Pyrimme olemaan tulevaisuudessakin rakentava ja aktiivinen osakkeenomistaja.

Kangaskorven mukaan Keskisuomalaisen omistusosuuden kasvattaminen jatkossa Ilkka-Yhtymässä ei ole poissuljettua. – Meillä ei kuitenkaan ole asiassa aktiivisia suunnitelmia, hän kertoo.

Keskisuomalainen-konsernilla on yli 90 mediabrändiä. Konsernin liikevaihto oli viime vuonna 206,8 miljoonaa euroa. Ilkka-Yhtymän liikevaihto oli samana aikana 45,8 miljoonaa euroa.

Ilkka-Yhtymän roolia media-alan toimijana korostaa se, että se on Alma Median kolmanneksi suurin osakkeenomistaja 10,92 prosentin osuudellaan.

Keskisuomalainen Oyj jatkaa kasvustrategiansa toteuttamista ja etsii aktiivisesti sopivia ostokohteita.