Kauppakeskus Veturin brändiuudistus sai vetovoiman tuntumaan

 

”Brändityön edistäminen sujui hyvin yhteisissä workshopeissa, joissa oli välitön tunnelma ja hyvä draivi. Ajatuksemme ja toiveemme saatiin hyvin kiteytettyä kirjoihin ja kansiin. Tältä pohjalta on hyvä jatkaa kumppanuutta.”

Monica Kuusinen, Kauppakeskusjohtaja, Kauppakeskus Veturi

Kauppakeskus Veturi on Kaakkois-Suomen suurin kauppakeskus, joka tarjoaa monipuolisen liike- ja palveluvalikoiman kautta asiakkailleen alueensa parhaat kaupanalan palvelut. Veturista löytyy lähes 70 liikettä – muotia moneen makuun, maistuvan muistettavia makuja ja energistä eloa. Brändiuudistuksessaan kauppakeskus Veturi luotti Mediatalo Keskisuomalainen markkinointiviestinätoimisto Kamuaan.


Tarve

 

Veturi halusi tehdä brändiuudistuksen samalla, kun kauppakeskukselle tuli komeat kymmenen vuotta täyteen. Uuden brändin toivottiin olevan moderni ja persoonallinen, mutta myös aikaa kestävä. Uusi brändi lanseerattiin näyttävästi Veturin syntymäpäivätapahtumassa syyskuussa 2022.


Ratkaisu

 

Aloitettiin Veturin brändin muotoilun yhteisillä workshopeilla, jotka antoivat loistoainekset brändin ytimen sekä viestinnän- ja visuaalisen identiteetin suunnitteluun.

Brändin ytimen muotoilussa määriteltiin Veturin tarkoitusta ja asemointia sekä brändiattribuutteja.

 

Tunnetko vetovoiman? -ydinviesti sanoittaa ja kiteyttää Veturin vetovoimaisuutta. Niin Kauppakeskus Veturi kuin veturi kulkuneuvona ovat tekemisissä vetovoiman kanssa. Kauppakeskus Veturin vetovoimatekijöitä ovat liikkeet ja hyvän fiiliksen toritunnelma, ja se on täydellinen match niin kouvolalaisille kuin ei-kouvolalaisille. Siksi kaiken tekemisen allekirjoittaa palvelulupaus ’Siellä on kaikki’. Viestinnän identiteetin rakentamiseen kuului ydinviestien lisäksi myös tarinan tekeminen ja tone of voicen määritys.

 

Brändin visuaalinen identiteetti suunniteltiin muuntautumiskykyiseksi. Visuaalisen identiteetin inspiraation lähteenä toimi helppo elämä ja sujuva arki. Adjektiivit innostunut, rohkea ja lämmin kuvaavat osuvasti Veturin uutta brändi-ilmettä.

 

Visuaalisen ilmeen murretut värit tukevat maanläheistä ja vastuullista Kauppakeskus Veturia ja ne yhdistävät uuden sekä vanhan värimaailman toisiinsa. Logon pyöreät muodot kuvastavat notkeaa, kuplivaa ja elämyksellistä kauppakeskusta. Logon kirjaimista tehdyt graafiset elementit heräävät ilmeessä eloon ja ne tukevat Veturin tekstilogoa ja tuovat tunnistettavuutta ilmeeseen.


Tulos

 

Kauppakeskus Veturi on ollut brändiuudistukseen tyytyväinen.

 

− Uudessa visuaalisessa ilmeessä kauppakeskus on tuotu uudelle vuosikymmenelle ja ajanmukaiseksi. Erityisesti logon päivittäminen on mielestämme onnistunut: siinä on nähtävissä viitteitä alkuperäisestä logosta eli muotokielessä on ”jotain vanhaa”, mutta kuitenkin täysin uutta. Se on persoonallinen, kuten edeltäjänsäkin. Se integroituu hyvin vanhaan visuun, joka jää elämään esimerkiksi kauppakeskuksen lasifasadissa, sanoo kauppakeskusjohtaja Monica Kuusinen.

 

Kauppakeskus Veturin uudistunut brändi lanseerattiin näyttävästi kauppakeskuksen kymmenenvuotissyntymäpäivillä. Täyden kympin kemut toivat kauppakeskukseen kymmenen päivän ajan muun muassa huippuartisteja ja esityksiä sekä koko perheenkestävää puuhaa, kuten tivolia ja sirkustelua.

 


Onko sinulla tarve brändiuudistukseen?

 

Intohimomme on saada liiketoimintasi kasvu-uralle ja viestisi perille. Se vaatii oivaltavia konsepteja ja ketterää strategiaa, joka näkyy ja tuntuu arjessa. Meillä on teille idea, toteutus ja kanavat niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin! Kuinka voimme palvella sinua?

Kamua palveluksessasi 

Lue lisää referenssejä

Katso kaikki >
7.05.24

Bussimainonnalla hoituu niin taktinen kuin brändimarkkinointikin

LUe lisää
29.04.24

Uudenlainen digitaalinen toteutus houkutteli – aktivoitumisprosentti oli vaikuttavat 81%!

LUe lisää
10.04.24

Paikallisliikenteen bussimainonta tavoitti opiskelijat ja kasvatti asiakaskuntaa

LUe lisää
21.03.24

Kohdennettu bussimainonta täytti Yeppo & Soonsoon tavoitteet

LUe lisää