Meks tuottaa tulosta

Airpro rekrytoi onnistuneesti bussimediassa – jo toinen kampanja käynnissä

Airpro rekrytoi onnistuneesti bussimediassa – jo toinen kampanja käynnissä

”Huomattava määrä hakijoita kertoi saaneensa tiedon työpaikasta bussien näytöltä, vain Google ohitti bussimedian. Olemme käynnistäneet jo toisen bussimediakampanjamme, sillä saavutamme sen avulla työnhakijoita, jotka ovat meille relevanttia työvoimaa ja potentiaalisia airprolaisia. Bussimedialla tavoitamme ihmisiä, joiden arjen reiteille lentoasema jo kuuluu. Helppo työmatka voi kannustaa hakemaan töihin lentoasemalle.”

Roope Koskinen, Rekrytointipäällikkö, Airpro Oy

Maa- ja matkustajapalveluita lentoliikenteelle tuottava Airpro Oy haki uutta toteutustapaa rekrytointikampanjalle turvatarkastajan työhön Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Kampanjasuunnittelun lähtökohtana oli visuaalisesti vahva media, joka tavoittaa laajasti kohderyhmän lentokentän kulkuyhteyksien varrella.

 

Rekrykampajan uudenlainen toteutus

 

Kampanja toteutettiin bussimediassa kahdessa kahden viikon jaksossa alueellisella kohdennuksella Helsingin ja Vantaan HSL:n bussien diginäytöillä. Aineisto pyöri näytöillä koko kampanja-ajan tavoittaen matkustajat kaikkina vuorokauden aikoina ja viikonpäivinä. Ensimmäisellä kampanjajaksolla viestiä vahvistettiin display-kampanjalla alueidensa luetuimpien kaupunkilehtien verkkouutismedioissa helsinginuutiset.fi ja vantaansanomat.fi. Molempien lehtien digiprofiilissa korostuu voimakkaasti 25-45-vuotiaiden tavoitettavuus. Aineisto oli sama läpi kampanjan.

 

– Keskustelimme Airpron rekrytointipäällikkö Roope Koskisen kanssa rekrytointikampanjasta ja tarpeesta uudenlaiselle toteutukselle. Kampanjan tuli näkyä ja tavoittaa laajasti Helsinki-Vantaa akselilla. Paikallisen bussimedian laadukkailla digitaalisilla näytöillä HSL-busseissa mainonnan voi kohdentaa halutulle alueelle, päästään todella lähelle kuluttajaa ja videoaineisto lisää huomioarvoa – näistä elementeistä lähdettiin toteuttamaan Airpron rekrykampanjaa, kertoo Meks Etelän asiakkuusjohtaja Kim Qvick.

 

– Rekrykampanjan kohderyhmää olivat lentokentän lähellä asuvat tai sellaiset, joilla hyvät kulkuyhteydet lentokentälle. Halusimme bussikampanjan herättävän nuorten aikuisten kiinnostuksen lentoasemaa kohtaan työpaikkana, jatkaa Airpron viestinnän asiantuntija Rosita Diop.

 

Vahvaa visuaalista viestintää videolla

 

– Halusimme bussien näytöille uutta brändiväriämme, tunnistettavaa kuvaa turvatarkastajan työstä lentokenttäympäristössä sekä lyhyet, mieleenpainuvat Call to Action -lauseet. Kampanja osoittautui tehokkaaksi ja lisäsi meille saapuneiden työhakemusten määrää, kertoo Diop.

 

Tavoitteet ja tulos kohtasivat

 

Airpron  bussimediassa toteutetun rekrytointikampanjan tuloksen mittaaminen oli helppoa, hakemusten määrä ja sopivan henkilökunnan löytyminen osoittivat sen toimineen.

 

– Meks Etelän Kim Qvick on ollut luottomediakumppanimme jo pitkään. Arvostan Kimin ystävällisyyttä ja joustavuutta sekä ratkaisukeskeistä työskentelytapaa. Häneltä tuli idea tämän rekrykampanjan uudenlaisesta toteutustavasta ja se toi toivottua tulosta. Tavoitimme kohderyhmän, mediaympäristö osoittautui optimaaliseksi ja tavoite toteutui tutkitusti, iloitsee Diop onnistuneesta kampanjasta.

 

Suunnittele oma digitaalinen ulkomainoskampanja karttasovelluksella.

Kokeile heti!

 

Kiinnostuitko kampanjasta? Mediakonserni Keskisuomalaisen mediamarkkinoinnin asiantuntijat palveluksessasi!

Kun haluat tavoittaa valtakunnallisesti 
Kun haluat tavoittaa paikallisesti, valitse alue tästä

 

Näin toteutettiin Airpron rekrytointikampanja bussimediassa

 

Airpro Oy tuottaa lentoliikenteen maa- ja matkustajapalveluja 12 lentoasemalla ympäri Suomen sekä cabin crew -palveluja Pohjoismaissa noin 900 ammattilaisen voimin. Vuonna 1994 perustettu Airpro on osa Finavia-konsernia ja yksi vanhimmista maapalveluja tuottavista yrityksistä Suomessa.

 

Asiakas Airpro Oy
Tavoite Henkilökunnan rekrytointi Helsinki-Vantaan lentokentän turvatarkastukseen kohdennetulta alueelta.
Kohderyhmä Hyvien kulkuyhteyksien varrella Helsingissä ja Vantaalla asuvat. Bussikampanjalla tavoiteltiin erityisesti nuoria.
Media ja kampanja-aika Digitaalinen ulkomainonta, bussimedia HSL: n diginäytöillä. 8.-21.11. ja  21.11. ja 14.-28.12.
Kohdennus Bussikampanja kohdennettiin alueellisesti Helsingin ja Vantaan reiteille.
Bussinäyttöjen määrä
kampanja-alueella
594 kappaletta.
Aineisto Yksi videoaineisto, 24/7.
Huomioitavaa Kampanja-ajalla bussimedian OTC (opportunity to contact) on mittava, 5,8 miljoonaa.
Videototeutus palveli asiakkaan tavoitteita ja lisäsi kampanjan huomioarvoa.
Ensimmäisellä kampanjajaksolla toteutettiin myös display-kampanja alueensa luetuimpien kaupunkilehtien, helsinginuutiset.fi ja vantaansanomat.fi digilehdissä.

Tutustu aineistoon tästä

Meks tuottaa tulosta

Katso kaikki REFERENSSIT >

Tampereen Jumppatiimi TAJU ry tuottaa harrasteliikuntaa kaikille rennon hyvällä fiiliksellä. TAJU on Tampereen suurin harrasteliikuntaseura yli 2000 jäsenellään.   TAJU markkinoi tarjoamiaan liikuntapalveluja monikanavaisesti,…

”Mainoksessa ollutta QR-koodia ladattiin satoja kertoja”

Juha Päivinen, The Bank

”Olemme käyttäneet bussimediassa olevissa mainoksissa alekoodeja lisähoukuttimina, mikä on toiminut tosi hyvin. Jopa niinkin hyvin, että alekoodia on yritetty lunastaa myös muissa kuin pääkaupunkiseudun liikkeissämme! Liikkeissämme ja verkkokaupassa on myös käynyt paljon uusia asiakkaita ostoksilla kampanjoiden aikana.”

Oona Hykkönen, markkinointipäällikkö, Yeppo & Soonsoo

”Kävijäryntäys kyllä yllätti! Olemme järjestäneet tapahtumia 10 vuotta ja tämä oli ensimmäinen kerta, että saatiin näin paljon kävijöitä liikkeelle. Ennen ei ole tarvinnut keskeyttää lipunmyyntiä!”

Timo Ranto, tapahtumapäällikkö, Pii Poo Oy 

HUS Diagnostiikkakeskuksella on toimintaa Uudellamaalla, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa, ja tarvitsimme kesätyöntekijöitä kaikkiin kolmeen maakuntaan. Meks Etelän kautta saimme kampanjamme näkymään kaikilla näillä alueilla vaivattomasti joukkoliikenteessä. Kampanja oli meille vaivaton ja kustannustehokas toteuttaa.

Lauri Partanen, rekrytointisuunnittelija, HUS Diagnostiikkakeskus

Kesä on meille vuoden tärkeimpiä sesonkeja. Oikein ajoitetulla ja toteutetulla monikanavaisella kampanjalla varmistamme, että saamme sesongin myynneistä kaiken mahdollisen irti.

Aino Pärnänen, liiketoimintajohtaja, Yöpuu Yhtiöt

Muutos on ollut valtava ja olemme saavuttaneet tavoitteemme. Halusimme olla kolmen  toimialueemme halutuin yhteistyökumppani sekä asiakkaillemme että tavarantoimittajillemme ja siinä onnistuimme.

Ilpo Paasolainen, Toimitusjohtaja, Palvelutukku Kolmio
Kiinteistönomistaja huomio!

Onko sinulla kiinteistö tai maa-alue, joka voisi palvella mainospinnan sijaintina?

Haluaisitko laittaa seinäpintasi tai maa-alueesi hyötykäyttöön vuokraamalla tilaa digisuurtauluillemme, vai etsitkö jo olemassa olevalle digitaaliselle mainosnäytöllesi myyntikumppania?

Haluatko sinä aktivoida asiakkaasi?

ALOITETAAN.
Ota rohkeasti yhteyttä!

Monikanavaisuus kasvattaa tunnettuuttasi lähes 60 % ja yli kolminkertaistaa kuluttajan aktivoitumista. Mediatalo Keskisuomalaisen medioilla tavoitat ja aktivoit asiakkaasi – paikallisesti ja valtakunnallisesti.