Meks tuottaa tulosta

Nivala kirkasti onnistuneesti brändiä liikenneasemamediassa ja MM22-kisalehdessä

Nivala kirkasti onnistuneesti brändiä liikenneasemamediassa ja MM22-kisalehdessä

”Videot todella tavoittivat ja herättivät huomiota liikenneasemamediassa. Printtimainos Mediakonserni Keskisuomalaisen jääkiekon MM22-kisalehdessä, tarkoin mietittyine sisältöineen, vahvisti valtakunnallista digitaalista ulkomainoskampanjaamme loistavasti. Tällä yhdistelmällä saimme Nivalan kaupungin sekä Teollisuuskylän vahvuudet esiin ja eri puolelta Suomea paljon palautetta onnistuneesta kampanjasta. Näistä lähdimme liikkeelle; iso kontaktimäärä, Nivala-brändille huomiota, Nivalan vahvuudet esille – saavutimme kaikki.”

Timo Alatalo, Hyvinvointijohtaja, Nivalan kaupunki

Pohjois-Pohjanmaan viljalakeuksilla, Kalajoen varrella sijaitseva vireä Nivalan kaupunki ja Nivalan Teollisuuskylä valitsivat valtakunnallisen brändikampanjansa toteuttamiseen Mediakonserni Keskisuomalaisen liikenneasemamedian ja jääkiekon MM22-kisalehden. Kampanjan tavoite tunnettuuden kasvattamisen ohella oli herättää mielenkiinto Nivalasta vireänä ja turvallisena asuinpaikkana, jossa on hyvät työllistymismahdollisuudet sekä lisätä yrityspäättäjien tietoisuutta Suomen suurimmasta ja elinvoimaisesta Nivalan Teollisuuskylästä. Toteutukseen haettiin laajaa tavoittavuutta, uudenlaista mediaympäristöä ja toteutustapaa.

 

Toteutus

 

Toteutettiin kaksi videokampanjaa Mediakonserni Keskisuomalaisen valtakunnallisessa digitaalisessa liikenneasemaverkostossa, noin 1300 digitaalisella mainosnäytöllä, joilla tavoitetaan 1,3 miljoona 15-79-vuotiasta suomalaista viikossa. Ensimmäisessä kampanjassa viestittiin Nivalasta asuinpaikkana ja pääsiäisestä vappuun mainostettiin Nivalan Yrityskylää.

 

Printtimainonnan kanavaksi valikoitui Mediakonserni Keskisuomalaisen jääkiekon MM22- kisalehdessä, joka ilmestyi erikoisiliitteenä Tamperelaisessa, Keskisuomalaisessa, Helsingin Uutisissa, Länsiväylässä, Vantaan Sanomissa, Aamupostissa ja Etelä-Suomen Sanomissa.

 

 Liikenneasema-media vastasi tarpeisiimme niin videoviestinnän, valtakunnallisuuden, suurten kontaktimäärien ja yrityspäättäjien tavoittamisen osalta. Saimme kohdennettua teollisuuskylän mainontaa B2B-päättäjille hyvin.  Helposti toteutettava valtakunnallinen näkyvyys ja mainoksen poikkeuksellisen pitkä huomioaika liikenneasemamediassa kiinnostivat meitä erityisesti, summaa Nivalan Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja Harri Poranen.

 

 Kohderyhmäämme olivat työssäkäyvät, autolla liikkuvat aikuiset ja teollisuuskylän osalta halusimme tavoittaa erityisesti yrityspäättäjät. Painopiste oli pääkaupunkiseudun ja Pirkanmaan väestön tavoittamisessa mutta tärkeää oli viestiä valtakunnallisesti isoilla kontaktimäärillä ja lisätä näin Nivalan tunnettuutta ja herättää kiinnostusta selkeillä, arkielämän laatuun kohdennetuilla viesteillä mahdollisimman laajasti. Haimme uutta toteutustapaa, jossa pääsemme nostamaan Nivalan ja teollisuuskylän vahvuudet esiin jättämällä vahvan muistijäljen. Pääsimme viestimään massioille mutta kuitenkin lähellä kuluttajaa, kertoo hyvinvointijohtaja Alatalo.

 

MM22-kisalehdessä pääsimme kohdentamaan mainontaa alueellisesti luotettavien uutismedioiden välissä jaettavassa laadukkaassa julkaisussa, jonka kohderyhmänä oli laaja kisakansa. Huomioimme tämän mainoksemme sisällössä, herättämällä lukijan mielenkiintoa ’Nivalan omalla pojalla’, tuoreella jääkiekon olympiamitalisti, Atte Ohtamaalla. Sisällöllisesti viestikärkenä oli, että ’Nivalasta voi ponnistaa mihin tahansa ja ollaan siitä ylpeitä – tule joukkoon’. Suomen jääkiekko on kovassa nosteessa ja Olympialaisten kultamitali kasvatti kiinnostusta entisestään.  MM-2022 kisalehti kanavavalintana oli luonteva, koska jääkiekon maailmanmestaruus kisat kokoavat, ei ainoastaan kansallisesti mutta myös kansainvälisesti, ihmisiä yrittäjistä tavallisiin nuoriin, perheellisiin tai kotiseudulle haikaileviin, valottaa Nivalan Liikuntakeskus Oy:n toimitusjohtaja Pekka Niemelä.

 

 Tulos

 

Tavoitteemme toteutui, kampanjat todella huomattiin ja ne vahvistavat Nivalaa-brändinä. Olimme positiivisesti yllättyneitä, kuinka vaivattomasti näinkin suuren kampanjan toteuttamien meille uudessa mediassa sujui alusta alkaen. Kun kyse on brändikampanjasta, satelee satoa pitkällä ajanjänteellä. Erityisen hienoa, oli löytää markkinointikanava,  jossa viesti välittyy kuluttajalle rauhallisessa tilanteessa hyvin henkilökohtaisesti. Kuitenkin valtakunnallisella tavoittavuudella, huikein kontaktimäärin ja tarvittaessa kohdennettuna, iloitsee hyvinvointijohtaja Alatalo.

 

Näin toteutettiin Nivalan brändikampanja   

 

Kampanjan tavoite: Tunnettuuden ja kiinnostuksen lisääminen Nivalan kaupunkiin sekä Nivalan Teollisuuskylään. Laaja tavoittavuus pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla mutta myös valtakunnallisesti.
Tätä tarvittiin:  Haettiin uutta markkinointikanavaa, laajaa valtakunnallisesta tavoittavuutta suurin kontaktimäärin ja mediaa, jossa voi toteuttaa videomainontaa.
Kohderyhmä: Työssäkäyvät aikuiset, autoilla liikkuvat kuluttajat ja yrityskylän osalta erityisesti B2B-puolen yrityspäättäjät.
Media: Digitaalinen ulkomainonta. Liikenneasemamedian koko valtakunnallinen verkosto, noin 1300 digitaalisella mainosnäytöllä. Kaksiosainen kampanja –  ensimmäisessä viestittiin Nivalasta asuinpaikkana ja toisessa mainostettiin Nivalan Teollisuuskylää.
Kampanja-aika: Nivalan kaupunki 21.2.-13.3., Teollisuuskylän kampanja pääsiäisestä vappuun 11.4. – 1.5. 2022.
Media: Mediakonserni Keskisuomalaisen jääkiekon MM22-kisalehti, joka ilmestyi 4.5.2022 erikoisiliitteenä Tamperelaisessa, Keskisuomalaisessa, Helsingin Uutisissa, Länsiväylässä, Vantaan Sanomissa, Aamupostissa ja Etelä-Suomen Sanomissa.
Tulos: Kampanjan tavoite toteutui: iso kontaktimäärä toi paljon positiivista palautetta ympäri Suomen, vahvaa huomioita Nivala-brändille, Nivalan vahvuudet esille erittäin onnistuneesti.
Huomioitavaa: Liikenneasemamedian tavoittavuus on 1,3 miljoona 15-79-vuotiasta suomalaista viikossa.
Mediakonserni Keskisuomalaisen kaikilla medioilla tavoitetaan viikossa 79 prosenttia Suomen yrityspäättäjistä ja DOOH-kanavilla 68 prosenttia kohderyhmästä.

Tutustu aineistoihin!

Liikenneasemamedia:

Nivala

Nivalan Teollisuuskylä 

 

 

Meks tuottaa tulosta

Katso kaikki REFERENSSIT >

Tampereen Jumppatiimi TAJU ry tuottaa harrasteliikuntaa kaikille rennon hyvällä fiiliksellä. TAJU on Tampereen suurin harrasteliikuntaseura yli 2000 jäsenellään.   TAJU markkinoi tarjoamiaan liikuntapalveluja monikanavaisesti,…

”Mainoksessa ollutta QR-koodia ladattiin satoja kertoja”

Juha Päivinen, The Bank

”Olemme käyttäneet bussimediassa olevissa mainoksissa alekoodeja lisähoukuttimina, mikä on toiminut tosi hyvin. Jopa niinkin hyvin, että alekoodia on yritetty lunastaa myös muissa kuin pääkaupunkiseudun liikkeissämme! Liikkeissämme ja verkkokaupassa on myös käynyt paljon uusia asiakkaita ostoksilla kampanjoiden aikana.”

Oona Hykkönen, markkinointipäällikkö, Yeppo & Soonsoo

”Kävijäryntäys kyllä yllätti! Olemme järjestäneet tapahtumia 10 vuotta ja tämä oli ensimmäinen kerta, että saatiin näin paljon kävijöitä liikkeelle. Ennen ei ole tarvinnut keskeyttää lipunmyyntiä!”

Timo Ranto, tapahtumapäällikkö, Pii Poo Oy 

HUS Diagnostiikkakeskuksella on toimintaa Uudellamaalla, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa, ja tarvitsimme kesätyöntekijöitä kaikkiin kolmeen maakuntaan. Meks Etelän kautta saimme kampanjamme näkymään kaikilla näillä alueilla vaivattomasti joukkoliikenteessä. Kampanja oli meille vaivaton ja kustannustehokas toteuttaa.

Lauri Partanen, rekrytointisuunnittelija, HUS Diagnostiikkakeskus

Kesä on meille vuoden tärkeimpiä sesonkeja. Oikein ajoitetulla ja toteutetulla monikanavaisella kampanjalla varmistamme, että saamme sesongin myynneistä kaiken mahdollisen irti.

Aino Pärnänen, liiketoimintajohtaja, Yöpuu Yhtiöt

Muutos on ollut valtava ja olemme saavuttaneet tavoitteemme. Halusimme olla kolmen  toimialueemme halutuin yhteistyökumppani sekä asiakkaillemme että tavarantoimittajillemme ja siinä onnistuimme.

Ilpo Paasolainen, Toimitusjohtaja, Palvelutukku Kolmio
Kiinteistönomistaja huomio!

Onko sinulla kiinteistö tai maa-alue, joka voisi palvella mainospinnan sijaintina?

Haluaisitko laittaa seinäpintasi tai maa-alueesi hyötykäyttöön vuokraamalla tilaa digisuurtauluillemme, vai etsitkö jo olemassa olevalle digitaaliselle mainosnäytöllesi myyntikumppania?

Haluatko sinä aktivoida asiakkaasi?

ALOITETAAN.
Ota rohkeasti yhteyttä!

Monikanavaisuus kasvattaa tunnettuuttasi lähes 60 % ja yli kolminkertaistaa kuluttajan aktivoitumista. Mediatalo Keskisuomalaisen medioilla tavoitat ja aktivoit asiakkaasi – paikallisesti ja valtakunnallisesti.